Contador stapt af in eigen land

In het begin van de Pyreneeënrit naar Arcalis was Alberto Contador nog even in de aanval. Maar na 100 kilometer stapte de Spaanse kopman van Tinkoff gedesillusioneerd af. Twee valpartijen in het openingsweekend kwam hij niet meer te boven. Schaafwonden aan de schouder herstelden snel, maar zijn linkerbeen deed niet meer wat hij wilde. Hij kon niet meer ‘dansen’ in zijn kenmerkende stijl. „Alberto kan niet op de pedalen staan”, gaf ploegleider Steven de Jongh voor de Pyreneeën toe. Vrijdag en zaterdag hield Contador de schade beperkt. Maar zondagochtend stond hij volgens tweede ploegleider Sean Yates op met lichte koorts. „In het begin van de koers liet hij ons weten dat het niet verbeterde.” Contador (33) won de Tour in 2007 en 2009. Zijn zege in 2010 raakte hij kwijt wegens doping. (NRC)