Kijken: Portugese jongen troost verdrietige Franse fan

Na de gewonnen EK-finale troost een Portugese jongen een volwassen Franse fan in tranen.

GIF YouTube / BBC

Groot verdriet in Frankrijk over de verloren EK-finale. De overwinning van de Portugezen, uitgerekend op Frans gras, is voor de fans van Les Bleus moeilijk te verkroppen. Ronaldo was zondag bepaald niet de enige die in tranen van het strijdtoneel verdween.

Lees ook het wedstrijdverslag van de finale: Met één keer winnen toch kampioen

Voor de Portugezen is de eerste EK-overwinning ooit uiteraard reden tot groot feest. Zo gingen in Lissabon duizenden mensen de straat op om het te vieren. Auto’s reden toeterend rond en er werd vuurwerk afgestoken.

Toch had zeker een Portugese supporter ook nog oog voor de verliezers. Een jongen ziet hoe ongelukkig een Franse fan is met de tweede plaats en probeert hem te troosten. Het moment is vastgelegd door camera’s.