Drie doden bij schietpartij rechtbank Michigan

De slachtoffers zijn twee bewakers en de schutter. De dader probeerde te ontsnappen uit de gevangenis door het wapen van zijn bewaker te grijpen.

Politiechef Paul Bailiy bevestigt de dood van twee rechtbankmedewerkers in St. Joseph, Michigan.
Politiechef Paul Bailiy bevestigt de dood van twee rechtbankmedewerkers in St. Joseph, Michigan. Foto: Tony Wittkowski / The Herald Palladium / AP

Maandagmiddag rond half drie plaatselijke tijd heeft een schutter in de VS twee rechtbankmedewerkers doodgeschoten bij de rechtbank in de plaats St. Joseph, Michigan. Twee anderen raakten gewond. De schutter werd door politie neergeschoten en overleefde dat niet, zo meldt persbureau AP.

De schutter was een 44-jarige gevangene die geprobeerd zou hebben te ontsnappen. Dit gebeurde terwijl hij van zijn cel naar de rechtbank werd vervoerd, waar hij moest voorkomen. De man zou na een opstootje het wapen van een politieagent hebben gepakt en om zich heen hebben geschoten. Volgens de politiechef van het district was de gevangene niet geboeid, omdat er geen reden was om aan te nemen dat hij een gevaar vormde en gewelddadig was.

Bij zijn ontsnappingspoging nam de schutter korte tijd enkele omstanders in gijzeling, voordat hij werd neergeschoten door aangesnelde bewakers.

Bij de schietpartij werd een agent ernstig verwond en werd een omstander door een kogel geraakt in zijn arm. Volgens de politiechef liggen zij in stabiele toestand in het ziekenhuis. De situatie bij de rechtbank was een half uur na de schietpartij onder controle, meldde de gouverneur van Michigan op Twitter.

Twitter avatar onetoughnerd Governor Rick Snyder MSP has secured the scene at the Berrien County courthouse and started its investigation into the shooting that occurred this afternoon.

Overheidsgebouwen in de buurt zijn na de schietpartij afgesloten. Ook de rechtbank is afgesloten.