2Doc: De Missie NPO 2, 20.20-22.00u.

Regisseur Robert Oey (Vandaag kopen we een vliegtuig) volgt de Nederlandse kolonel Joost de Wolf, terwijl hij tien maanden commandant is van de VN-vredesmissie MINUSMA in Mali. Bij aankomst treft hij een VN-hoofdkwartier in chaos aan. Als de Malinese regering besluit om in mei 2014 - zonder medeweten van de VN - de Toearegrebellen in het noorden van Mali aan te vallen, probeert Wolf de regie terug te winnen. Maar hij wordt gehinderd door een gebrek aan politieke sturing van het VN-hoofdkwartier in New York en de leidinggevenden in Den Haag. Terwijl er buiten veel drama is, zien we in De Missie vooral veel vergaderingen: op het hoofdkwartier in Bamako, op het VN-hoofdkwartier in New York en bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. NRC was ten tijde van de bescheiden bioscooppremière in maart vrij hard in het oordeel over de documentaire: „Af en toe lijkt Oey een ironisch accent te willen zetten, maar zijn standpunt blijft onduidelijk: vindt hij VN-vredesmissies, Mali, Nederlandse militairen of militairen in het algemeen eigenlijk maar onzin? We komen het niet te weten.”