Belangrijke rivale Dafne Schippers mist Spelen

Allyson Felix miste tijdens de Amerikaanse trials de snelheid om zich te plaatsen voor de 200 meter.

Allyson Felix eindigde als vierde in Eugene.
Allyson Felix eindigde als vierde in Eugene. Foto Kirby Lee/USA TODAY Sports

Een van de belangrijkste concurrenten van Dafne Schippers op de 200 meter, Allyson Felix, heeft zich niet weten te plaatsen voor de Olympische Spelen. De dertigjarige Amerikaanse kwam bij het Olympisch kwalificatietoernooi in de Amerikaanse stad Eugene éénhonderdste van een seconde tekort om op de 200 meter bij de beste drie te eindigen.

Felix is de regerend Olympisch kampioene op de 200 meter. Afgelopen week plaatse zij zich wel gemakkelijk voor de 400 meter in Rio. Ze aasde op de zeldzame gouden sprintdubbel op 200 en 400 meter. In april liep Felix een enkelblessure op, waardoor ze dit seizoen tot de trials nog geen 200 meter had gelopen. Haar enkelblessure was echter niet de reden voor haar verlies, zo reageerde ze zelf tegenover persbureau Reuters: “Ik miste snelheid.”

Lees over Schippers gouden race op de 100 meter tijdens het EK atletiek in Amsterdam: Alweer koel op het moment suprême

Dafne Schippers is de regerend wereldkampioene op de 200 meter. Daarbij staat de derde beste tijd aller tijden op haar naam: 21,63. Ook liep ze begin juni in Oslo de beste seizoenstijd in 21,93 seconde. De Amerikaanse Tori Bowie liep de tweede beste tijd dit seizoen: 21,99. Bowie won de 200 meter in Eugene in 22,25 en heeft zich dus wel geplaatst voor de Olympische Spelen.