Vier doden bij ongeluk in Drents kanaal

Het viertal zat in een auto met aanhanger die het water in reed.

Door een ongeluk in het Drentse Stieltjeskanaal zijn vier mensen om het leven gekomen. Ze zaten in een auto met aanhanger die in het kanaal terechtkwam.
Door een ongeluk in het Drentse Stieltjeskanaal zijn vier mensen om het leven gekomen. Ze zaten in een auto met aanhanger die in het kanaal terechtkwam. Foto Ginopress / ANP

Bij een ongeluk in het Drentse Stieltjeskanaal, dat tussen Coevorden en Nieuw-Amsterdam ligt, zijn zaterdag vier mensen om het leven gekomen. Het viertal zat in een auto die in het water terechtkwam. Dat meldt de politie.

De auto werd ontdekt door voorbijgangers die het voertuig het water in zagen rijden. De mensen werden uit het kanaal gehaald, maar konden volgens de politie niet meer gereanimeerd worden. De slachtoffers zijn drie volwassenen en een kind. De auto had een aanhanger.

Het is niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Een politiewoordvoerder liet tegenover NRC weten dat dit momenteel onderzocht wordt.

Twitter avatar poldrenthe Politie Drenthe De vier inzittenden hebben het helaas niet gered. De hulpdiensten hebben alles op alles gezet. Helaas zonder resultaat #Stieltjeskanaal

Bij de reddingsactie werden duikers en een traumahelikopter ingezet. Ook is het scheepvaartverkeer op het kanaal door de politie tijdelijk stilgelegd. “Er is veel recreatieverkeer en om de reddingsactie soepel te laten verlopen, hebben wij het vaarverkeer stilgelegd”, aldus de politiewoordvoerder. De politie verwacht dat uiterlijk rond 14.00 uur boten weer door het kanaal kunnen passeren.

De ligging van het Stieltjeskanaal: