Vier kledingtips voor de campingman

Voor elke situatie goed gepakt. Vandaag: vier suggesties voor de campingman. tekst Milou van Rossum

Illustratie Milou van Rossum

Legergroen is een goede neutrale kleur voor een korte broek. Kies voor een model met niet te veel zakken. Illustratie Milou van Rossum

Mannen hebben over het algemeen weinig aanmoediging nodig sartoriaal de boel de boel te laten tijdens het kamperen. Maar de kampeervakantie is ook een moment om als stel weer eens nader tot elkaar te komen (of in het geval van singles: nader tot een nieuw iemand te komen). Grijp het moment aan om die twintig jaar oude afritsbroek te vervangen door een korte broek, die nu best tot boven de knie mag komen. T-shirts hebben bepaald niet het eeuwige leven, dus koop een stapeltje nieuwe, als het kan strakke, van biologische katoen, zonder teksten en andere opdrukken; daar wordt een man zelden aantrekkelijker van. Voor terrassen en restaurants is een overhemd van dunne denim een goede keuze. Zo’n shirt is casual, maar net iets gekleder dan een sweatshirt of T-shirt. Tenslotte een tip voor Frankrijkgangers: in veel Franse zwembaden is het verboden het water in te gaan met wijde shorts. Neem dus vooral een strakke zwembroek mee.

Illustraties Milou van Rossum

Een strakke zwembroek voelt minder strak als er pijpjes aan zitten. Een denim overhemd kan ook los over een strak T-shirt en kreukt weinig. T-shirts worden snel flodderig; vervang ze regelmatig. Illustraties Milou van Rossum