PvdA gaat verhuizen naar goedkoper partijkantoor

De partij vindt het huidige pand aan de Herengracht in Amsterdam veel te duur.

Het partijkantoor aan de Herengracht is te duur en niet geschikt voor minder validen.
Het partijkantoor aan de Herengracht is te duur en niet geschikt voor minder validen. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

De Partij van de Arbeid verhuist naar een goedkoper partijkantoor. Dat maakte partijvoorzitter Hans Spekman bekend via een bericht op Facebook. Het huidige pand van de partij, aan de Amsterdamse Herengracht, was volgens Spekman veel te duur, maar door een langlopend huurcontract kon de partij niet eerder verhuizen. Waar het nieuwe kantoor van de PvdA moet komen te staan is nog niet bekend. Per 1 oktober wil de partij verhuizen.

Momenteel betaalt de PvdA zo’n 540.000 euro per jaar voor het grachtenpand. Dat wordt bekostigd uit de contributie van partijleden. Toen Spekman in 2011 voorzitter werd van de PvdA wilde hij al van het gebouw af. Door de crisis was het toen lastig om een nieuwe huurder te vinden, schrijft Spekman, maar dat is nu wel gelukt.

Het nieuwe pand moet ook beter toegankelijk zijn voor minder validen. In het huidige pand moesten bezoekers in een rolstoel door medewerkers van een trap af getild worden. “Dat is natuurlijk onbestaanbaar”, volgens Spekman.

Lees het volledige bericht van Hans Spekman: