Populaire spellen op telefoon

Vaak geïnstalleerde spelletjes zijn Candy Crush enWordfeud.
Vaak geïnstalleerde spelletjes zijn Candy Crush enWordfeud. Foto iStock

Gamen op de smartphone blijkt vooral populair onder vrouwen en tieners. Dat meldt marktonderzoeker Telecompaper in zijn meest recente rapport over de app-markt in Nederland.

Volgens Telecompaper heeft ruim de helft (55 procent) van de Nederlanders met een smartphone een spelletje geïnstalleerd op zijn of haar mobiele telefoon. Het meest geïnstalleerde spelletje is Candy Crush, maar ook games als Wordfeud, Clash of Clans en Farm Heroes Saga zijn populair. Bij ouderen is vooral Wordfeud een vaak gespeeld spelletje. Wordfeud is een onlinevariant van het bekende bordspel Scrabble.

Verder heeft bijna vier op de tien Nederlanders (36 procent) met een smartphone een ov- of reis-app gedownload. Daarbij zijn apps als NS Reisplanner Xtra, 9292 en ANWB Onderweg populairder bij vrouwen dan bij mannen. (ANP)