Serena Williams treft Angelique Kerber in Wimbledon-finale

Venus Williams werd uitgeschakeld door de Duitse Kerber.

De Amerikaanse Serena Williams in actie tijdens de halve finale.
De Amerikaanse Serena Williams in actie tijdens de halve finale. AFP / Leon Neal

Serena Williams heeft zichzelf overtuigend weten te plaatsen voor de finale op Wimbledon. Ze versloeg Elena Vesnina in 48 minuten: 6-2 6-0. Zij zal haar zus niet treffen in de finale: Venus Williams werd donderdag uitgeschakeld door de Duitse Angelique Kerber.

Angelique Kerber en Serena treffen elkaar zaterdag in de grandslamfinale. Kerber rekende in twee sets met Venus af: 6-4 6-4. Serena krijgt daardoor een kans op revanche voor de nederlaag in de Australian Open begin dit jaar. De Duitse trok toen de titel naar zich toe in drie sets: 6-4 3-6 6-4.

De tegenstander van Serena, de Russische Vesnina, werd gezien als de verrassing van het toernooi, aangezien ze vijftigste op de wereldranglijst staat. Haar bruiloft had ze gepland op de zaterdag waarop de finale wordt gespeeld, ze had verwacht niet ver te komen in het toernooi.

22ste grandslamtitel

De zussen Williams stonden in 2009 voor het laatst tegenover elkaar in de eindstrijd van Wimbledon. Venus kwam na een kwartfinaleplaats in 2010 in Londen nooit verder dan de vierde ronde.

Als Serena het toernooi wint, wordt dat haar 22ste grandslamtitel. De Amerikaanse stond eerder dit jaar ook in de eindstrijd op de Australian Open en Roland Garros, maar wist beide finales niet tot een goed einde te brengen. Serena Williams won Wimbledon zes keer, in 2002, 2003, 2009, 2010, 2012 en 2015.