Seedorf wordt trainer op tweede niveau in China

De oud-international gaat aan de slag bij het Chinese Shenzhen FC.

Seedorf tijdens zijn trainerschap bij AC Milan.
Seedorf tijdens zijn trainerschap bij AC Milan. Giuseppe Cacace/AFP

Clarence Seedorf vervolgd zijn trainersloopbaan bij Shenzhen FC, dat op het tweede niveau in China speelt. De 40-jarige Seedorf zat na zijn ontslag bij AC Milan al twee jaar zonder club. Shenzhen staat momenteel zevende na zestien speelronden. Voetbal International meldt dat het om een eenjarig contract gaat en dat Seedorf vanmiddag al zijn eerste training leidt.

Shenzhen FC heeft een achterstand van zes punten goed te maken op de concurrentie, wil het meedingen naar promotie naar de Chinese eredivisie. Het afgelopen jaar werd er veel geïnvesteerd in de club, maar resultaten bleven uit. De huidige coach van de club, Yaodong Tang, wordt daarom vervangen.

AC Milan

Seedorf begon zijn trainersloopbaan in januari 2014 bij AC Milan, de club waar hij meerdere jaren voor speelde en zijn spelerscarrière bij beëindigde. Vier maanden na zijn benoeming werd Seedorf al ontslagen na tegenvallende resultaten.

Seedorf liet eerder weten wel weer interesse te hebben om een nieuwe club te trainen. De afgelopen twee jaar werd de oud-speler van onder meer Ajax en Real Madrid gelinkt aan clubs uit Engeland en Italië, maar tot concrete interesse kwam het nooit.

De oud-international is niet de enige bekende in de China League One, het niveau onder de Chinese Super League. Ook de Italiaanse wereldkampioen Fabio Cannavaro (42) is trainer in deze competitie, bij Tianjin Quanjian FC. Een andere Italiaan, Ciro Ferrara, de voormalig coach van Juventus, werd eerder deze week gepresenteerd als coach van Wuhan Zall.