Rik van de Westelaken verruilt NOS voor Net5

Na zeventien jaar te hebben gewerkt bij de NOS, gaat Van de Westelaken nu bij Net5 een reisprogramma maken.

Door de "uitstapjes naar andersoortige programma's als Wie is de Mol?" heeft Van de Westelaken ervaren hoe "louterend het is om los te komen van de waan van de dag".
Door de "uitstapjes naar andersoortige programma's als Wie is de Mol?" heeft Van de Westelaken ervaren hoe "louterend het is om los te komen van de waan van de dag". Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Presentator Rik van de Westelaken (45) verruilt de NOS na zeventien jaar voor Net5. Van de Westelaken gaat voor de zender een reportagereeks maken en reist daarvoor de wereld over, meldt de NOS.

Zijn journalistieke carrière startte Van de Westelaken bij de Amsterdamse stadszender AT5. Daarna ging hij aan de slag bij de NOS als verslaggever en presentator van het Journaal. Naast de journaals presenteerde hij ook enkele jaaroverzichten, de actiedag voor ebola en de uitzending over de dag van de nationale rouw na de MH17-ramp. In 2015 naam de presentator deel aan Wie is de Mol? en won hij het spel. Het afgelopen seizoen presenteerde hij Moltalk, de talkshow die na Wie is de Mol? wordt uitgezonden.

Lees ook de ontknoping van Wie is de Mol?: Het hoge woord is eruit, en Rik van de Westelaken chat mee

Door de “uitstapjes naar andersoortige programma’s als Wie is de Mol?” heeft Van de Westelaken ervaren hoe “louterend het is om los te komen van de waan van de dag”. Ook ervoer het als “inspirerend” om langer aan een project te kunnen werken.

Twitter avatar rikvdwestelaken Rik vd Westelaken Nou ja. Zelfs 101 op teletekst gehaald. https://t.co/CAIaXgCcWl

“Toen de NOS genomineerd was voor een Emmy Award en ik naar New York mocht voor de uitreiking, wist ik: mooier dan dit wordt het niet. Een goed moment om na te denken over de toekomst.”

Net5-zendermanager Carter Duong roemt zijn “veelzijdigheid en toegankelijke karakter”, dat naadloos bij de zender zou passen. Het eerste programma van Van de Westelaken is volgens de NOS volgend jaar te zien.