Federaal onderzoek naar doodschieten zwarte man in Baton Rouge, Louisiana

De man die door de politie is doodgeschoten, op een ongedateerde foto.
De man die door de politie is doodgeschoten, op een ongedateerde foto. Foto Reuters

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft onderzoek aangekondigd naar het doodschieten dinsdag door de politie van een 37-jarige zwarte man in Baton Rouge, Lousiana. De man zou twee agenten bij een winkel met een vuurwapen hebben bedreigd. Op videobeelden is te zien hoe hij tegen de grond wordt gewerkt, en daarna door een van de agenten wordt doodgeschoten. Het slachtoffer werd volgens lokale media meerdere keren door kogels geraakt. Het federale onderzoek komt er na demonstraties. De gouverneur van Louisiana noemde videobeelden „verontrustend, om het zacht uit te drukken”. (AP)