Brazil, a Natural HistoryCanvas, 21.05-21.55u.

Op 5 augustus beginnen de Olympische Spelen in Brazilië. Voordat de Olympische vlam in Rio aangaat is de komende tijd een filmische natuurserie te zien die kijkt naar de natuurlijke schoonheid van het land. De natuur heeft veel diversiteit te bieden: bergen, regenwouden en woestijnen. Iedere aflevering van de vijfdelige reeks richt zich op een bepaald terrein. De eerste aflevering richt zich op de bossen. Hoewel er veel bos is verdwenen, zijn er nog steeds veel zeldzame dieren te vinden. Zo zien we de muriqui, de grootste apensoort in Zuid-Amerika. Deze sociale beesten begroeten elkaar met een knuffel. Hoe sterker de vriendschap, hoe sterker de knuffel. Ook maken we kennis met de witsnuitneusbeer. Zij zien er grappig uit met lange, flexibele neuzen. Maar ze kunnen goed jagen. De vrouwen vormen samen groepen die elkaar beschermen tegen aanvaller. De kleurrijke zwaluwstaartmanakin kan er ook wat van. Deze vogels werken als een team om vrouwen te versieren. Ze springen op en neer op takken en geven een flinke show weg. Uiteindelijk gaat een van de vogels er vandoor met het vrouwtje.