De Thuiskok: Stoofvlees met quinoa

Pekelen – het zouten van producten – kan zowel droog als nat. Stelregel bij nat pekelen is één kopje zout per twee liter water. Bij droog pekelen moet je na afloop het eten altijd even afspoelen.

Dep het vlees goed droog en leg opzij. Hak in een keukenmachine alle andere ingrediënten tot de selderij en peper gekneusd zijn, maar het zout en de suiker nog geen poeder zijn geworden. Verdeel de helft van het mengsel in een ovenschaal die in je koelkast past. Leg het vlees erop en strooi de andere helft erbovenop, en leg er iets zwaars op. Wikkel alles in folie en zet 6-24 uur in de koelkast. Verwarm daarna de oven voor op 90 graden. Haal het vlees uit de koelkast, spoel af en droog goed. Spoel de ovenschaal om, doe het vlees er weer in en zet de schaal 10-12 uur in de oven, afhankelijk van de dikte van het vlees. Het vlees moet zo zacht zijn dat je het met een lepel kunt snijden. Haal uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie nog 15-30 minuten rusten. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en zet opzij. Snijd de groenten en kruiden fijn. Meng alles en breng op smaak met zout en peper. Doe voor de hummus alle ingrediënten in een keukenmachine en pureer het glad. Doe wat hummus op een bord, verdeel daarover de quinoa en als laatste het stoofvlees.