Bestuur COR politie treedt tijdelijk terug om uitgaven

De leden van het dagelijks bestuur van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie treden terug uit hun bestuurlijke functie. Dit heeft de COR woensdag gemeld op zijn site. De leden stappen tijdelijk op hangende het integriteitsonderzoek van de politie naar de royale uitgaven van het inspraakorgaan.

Het bestuur schrijft dat het voornaamste doel is om rust te brengen binnen de COR en het vertrouwen te herstellen. „De DB-leden willen het functioneren van de COR niet in de weg staan en hebben daarom zelf besloten om, in het algemeen belang, zich tijdelijk terug te trekken als lid van het dagelijks bestuur.”

De COR vertegenwoordigt 65.000 politiewerknemers. Binnen het orgaan brak eind vorige maand ruzie uit, nadat was gebleken dat het de afgelopen twee jaar tienduizenden euro’s uitgaf aan feestjes, reizen, kleding en imago-coaching. Het budget over 2015 van 1,6 miljoen euro is met ruim 2,3 ton overschreden. Tijdelijk voorzitter Anja Nijs zegt het besluit van het bestuur te „respecteren” en noemt het „ontzettend moedig”.

In juni werd bekend dat de nationale korpschef Erik Akerboom opdracht heeft gegeven tot onderzoek naar de besteding van het budget dat door zijn voorganger Gerard Bouman aan de COR werd verstrekt. (NRC)