Ejaculatie over meisjesrug

Opa roept kleinzoon Bas naar zijn sterfbed om hem zijn fotoboek vol hete chicks te tonen. En voor wijze raad: „Je moet de keu stoten als hij recht is!” Hij laat Bas zelfs geld na om met zijn beste vrienden – dikkerdje met branie, nerd met bril – uit caramboleren te gaan in ‘roemruchte badplaats’ Renesse. Een weirdo neef mag mee, hij houdt van oude disco en lijkt soms wel een homo! En dat is het allerergste scheldwoord daar in Zeeland.

Renesse is toegesneden op 12- tot 16-jarige jongens uit de provincie: iedereen is blond. Hun habitat van gamen, drank en masturbatie is even simpel als hun droom: seks. Obstakel zijn stoere jongens die hun homo noemen, maar als de geile meisjes denken dat je rapper Lil’ Kleine kent wordt het misschien toch nog biljarten.

Renesse heeft geen niveau, dat is het idee. Een jochie dat over de rug van een blind meisje ejaculeert en doet alsof zijn sperma zonnebrandolie is. Met de anarchistische branie van de New Kids kan dat leuk zijn, maar de 75 minuten van Renesse lijken wel drie uur te duren omdat het een slordig en liefdeloos in elkaar gelijmd bouwpakket is, neerbuigend richting doelgroep. Wie dat niet inziet, verdient Renesse.