Recensie

Recensie

Een zombierups op zoek naar lekkere hapjes

    • Hans Klis

Zombillie is het misvormde en gebochelde product van – het kan niet anders – een treurige dronken onenightstand van klassiekers Pac Man en Snake. En niet alleen qua uiterlijk. In deze game van ontwikkelaar Forever Entertainment speel je een zombierups die in een wereld vol andere hongerige zombies op zoek is naar de laatste overgebleven hapjes. Dat is een interessante draai aan het zombiegenre dat normaal vol bloed en geweld zit. De cartooneske animaties van deze game zijn niet van het niveau van de legendarische Marvel Zombies-stripboekenreeks, maar het feit dat ze eraan doen denken is een pluspunt. In meer dan honderd Pac Man-achtige levels moet je binnen beperkte tijd gele balletjes en stukken vlees verorberen. Omdat Zombillie er al angstaanjagend genoeg uitziet, worden de spookjes uit die klassieker achterwege gelaten. Dat geeft een zekere rust tijdens het spelen, ondanks het vechten tegen de klok. Het maakt de hakkelende besturing er niet beter op.

Teksten