Calais - Welcome to the jungleNPO 2, 23.40-0.25u.

Sport blijft de programmering van de publieke omroep domineren. Zo zullen de meeste mensen naar de halve finale van het EK-voetbal (Portugal - Wales) kijken op NPO 1. Naast herhalingen en detectives zijn er nog wel steeds nieuwe documentaires te zien. Zo is vanavond laat Calais - Welcome to the jungle van oorlogsfotograaf en antropoloog Teun Voeten en filmmaker en videokunstenaar Maaike Engels te zien. Gedurende een half jaar gingen ze regelmatig naar de zogenaamde ‘jungle’ van Calais, het vluchtelingenkamp waar duizenden migranten zijn gestrand. Terwijl professionele hulporganisaties het laten afweten, proberen vrijwilligers te helpen op de chaotische plek. Afgelopen maart begon de Franse politie met het schoonvegen van het zuidelijke deel van het kamp, maar er verblijven nog steeds duizenden mensen. De documentaire gaat over de periode voor de ontruiming. De makers vragen zich af waarom het zo uit de hand is gelopen. Ze kijken daarbij ook naar de rol van de media. Ze praten met vluchtelingen, vrijwilligers en met inwoners van de Noord-Franse kuststad.