Recensie

Recensie

Alsof je kwartjes in je Nintendo moet stoppen om te spelen

Om de alledaagse werkelijkheid te ontvluchten hoef je niet per se op vakantie. Je kunt ook in de huid kruipen van een zombierups, een Italiaanse marinier of een ridder die corvee heeft in kerkers vol slijmmonsters.

Zet je helm op. Haal je zwaard uit zijn schede en maak je klaar om kerkers schoon te vegen. In Redungeon krijg je alles voor je kiezen: van slijmmonsters tot demonische schimmen en van kruiken met verborgen schatten erin tot Indiana Jones-achtige valstrikken die je vergiftigen of doorboren. Dit spel komt van de lopende band van ontwikkelaar Nitrome. Dit keer is dat duidelijk te merken. Erg innovatief is Redungeon niet, in tegenstelling tot hun voorgaande games. Het ziet eruit als het product van een alternatieve tijdlijn. Een game waarbij je kwartjes en geldbriefjes moest steken in je jaren-tachtig-Nintendo-console om Legend of Zelda te mogen spelen. De spellen van Nitrome zijn allemaal gratis om te spelen en bieden in-app-aankopen aan, maar bij Redungeon ligt dat laatste er dit keer veel te dik bovenop. Als je geen geld uitgeeft is dit spel ondanks de orthodoxe uitvoering best vermakelijk, maar de advertenties vliegen je om de oren. Een noodzakelijk kwaad, dat je liever niet wilt bestrijden in deze dungeongame.