Recensie

Recensie

Aanmonsteren bij de Italiaanse marine op een torpedojager

Marina Militare It Navy Sim is een bijzondere vlieg- en vaarsimulator. Het komt niet vaak voor dat je in de huid kruipt van Italiaanse mariniers. De Italiaanse orders over de radio geven een fris Europees kleurtje aan het doorgaans Amerikaanse genre. Marina Militare is een grafisch meesterwerkje. Het vliegtuig waar je instapt en de boten waarop je aanmonstert glimmen in de zon en je ziet zelfs de oneffenheden in de verf. Die fraaie 3D-graphics zijn helaas alleen weggelegd voor de voertuigen die je bestuurt. De Italiaanse torpedojager ligt gewoon in een vlakke kleurloze haven voor anker. De besturing van Marina Militare is uitdagend; je kan alleen sturen door je tablet of smartphone te bewegen. Een helikopter laten landen op een vliegdekschip is onmogelijk als je bus over een verkeersdrempel springt. Het meest vervelende aan Marina Militare is dat de moeilijkheidsgraad uitlokt om met een klik 2,99 of 6,99 euro neer te leggen om missies en campagnes toegankelijk te maken, die je anders met veel moeite moet vrijspelen.