10 jaar cel en tbs geëist voor familiemoord

Een zeventienjarige jongen staat terecht voor de moord op zijn moeder, oma en zusje.

Vrouwe Justitia op het gerechtsgebouw aan de Noordsingel in Rotterdam.
Vrouwe Justitia op het gerechtsgebouw aan de Noordsingel in Rotterdam. ANP / Ed Oudenaarden

Tegen een zeventienjarige jongen is voor de rechter in Den Bosch 10 jaar cel en tbs geëist voor de moord op drie familieleden. De jongen wordt ervan verdacht dat hij zijn moeder, oma en zusje heeft gedood.

Het OM heeft de rechtbank gevraagd om de jongen als volwassene te berechten vanwege de ernst van de zaak. Volgens het OM sluiten behandelmogelijkheden bij een tbs-kliniek goed aan bij zijn te behandelen problematiek. Deskundigen noemen de jongen sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

1 september vorig jaar zou de jongen zijn 50-jarige moeder, 67-jarige oma en zijn tienjarige zusje hebben omgebracht in hun huis in Veghel, Noord-Brabant. Zijn motief is onbekend. Vanwege de leeftijd van de jongen wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld.