Recensie

Recensie

Waterval van noten op dwarse ritmes

Steve Gunn maakte een dozijn solo-albums in de afgelopen acht jaar. Gunn was voorheen gitarist in The Violators, de begeleidingsband van Kurt Vile. Net als Vile en diens vroegere collega Adam Granduciel (met wie Vile The War On Drugs oprichtte) heeft Gunn een lome manier van spelen die zou kunnen neigen naar sloom. Maar daar geeft Gunns gitaar hem de kans niet toe. Gunn heeft een brede muzikale achtergrond met daarin een voorkeur voor de Indiase ritmiek en toonzetting. Het is een waterval aan noten die Gunn uit zijn gitaar laat stromen, met stapelingen van melancholische klanken op licht dwarse ritmes. Op zijn nieuwe cd Eyes On The Lines, speelt Gunn gloedvolle melodieën. Zijn languissante stem is niet opzienbarend, maar resoneert fraai met zijn instrument, als een zevende snaar.