Turkse helikopter met hoge officieren aan boord stort neer

Bij de crash zijn tenminste zeven mensen om het leven gekomen. Reddingsteams zijn onderweg.

NRC

Een Turkse legerhelikopter met aan boord 15 mensen onder wie elf militairen, een luitenant-generaal en een kolonel, is neergestort bij Giresun, een stad ten noordoosten van Turkije. Bij de crash zijn tenminste zeven mensen om het leven gekomen, zo meldt de zender CNN Türk.

De helikopter crashte rond 14.30 uur lokale tijd toen deze onderweg was naar een militaire post in de regio om daar het einde van de ramadan te vieren. De Turkse premier Binali Yildirim heeft tegenover CNN Turk laten weten dat het toestel waarschijnlijk is neergestort vanwege het slechte weer in de regio. Een terreurdaad zou worden uitgesloten. Hulptroepen zijn onderweg naar de rampplek.

Volgens persbureau AP zijn er vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. De luitenant-generaal zou zich niet onder de dodelijke slachtoffers bevinden.