Recensie

Recensie

Róisín is een kosmische Amy Winehouse

‘Baby I’m not your funny girl anymore” zingt Róisín Murphy in de hoekige robotdisco van ‘Romantic Comedy’. De voormalige helft van het triphopduo Moloko staat bekend om uitbundige verkleedpartijen op het podium en haar mix van elektropop, disco, housebeats en popmelodieën. Met Take Her Back To Monto, opgenomen tijdens de sessies van haar voorlaatste Hairless Toys, laten Murphy en muzikant/producer Eddie Stevens zich van hun meest experimentele kant horen. De stoelendans van elektronische en akoestische instrumenten in ‘Thoughts Wasted’ klinkt duister en in ‘Pretty Gardens’ is ze een kosmische Amy Winehouse, omringd door bliepjes en brommende mannenstemmen. Uit Laurie Anderson-achtig stemexperiment en buitenaardse synthesizerklanken maken zich genoeg verheffende liedjes los om Róisín Murphy als popfenomeen uiterst serieus te nemen.