Nederlander Bolland partner bij Blackstone

De Nederlander Marc Bolland (57) gaat dit najaar als partner aan de slag bij private-equitybedrijf Blackstone. Dat is dinsdag bekendgemaakt. Bolland wordt hoofd van de Europese tak van het Amerikaanse bedrijf en mag op zoek naar nieuwe investeringsmogelijkheden. Blackstone heeft 24 miljard dollar om te investeren, laat Bolland in een toelichting aan NRC weten. De afgelopen zes jaar was de Nederlander topman van de Britse warenhuisketen Marks & Spencer, daarvoor was hij enkele jaren bestuursvoorzitter van supermarktketen Morrisons. Twintig jaar werkte hij bij bierbrouwer Heineken, waar hij van 2001 tot 2006 in de raad van bestuur zat. Twee weken geleden werd Bolland benoemd tot commissaris bij vliegmaatschappij British Airways en sinds vorig jaar zit hij in de raad van commissarissen bij het Amerikaanse frisdrankbedrijf Coca-Cola. Daarnaast is hij actief voor Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties. Bolland blijft in Londen wonen en werken. (NRC)