Recensie

Recensie

Folkrock voor mensen zonder wit bankstel

Producer en platenbaas Rick Rubin ontfermt zich al vier albums lang over folkrockers The Avett Brothers, een Mumford & Sons voor mensen zonder wit leren bankstel. Op True Sadness zijn broers Scott en Seth Avett de eersten om hun eigen authenticiteit ter discussie te stellen. In ‘Smithsonian’ bellen ze het beroemde instituut om te melden dat uit eten gaan niet gratis is en in ‘True Sadness’ stellen ze dat ze al sinds hun vroegste jeugd afhankelijk zijn van de fles. Dit relativeringsvermogen krijgt een bedding in krachtige muziek die met broederlijke samenzang en doorleefde teksten doet denken aan een opgepepte versie van The Jayhawks te tijde van Hollywood Town Hall. Niet het slechtste voorbeeld, totdat er ook nog gejodel en een overdadig orkest losbarsten.