Mevrouw De Wit heeft voortaan een alibi

Cluedo heeft één van de zes personages in alle edities vervangen: mevrouw De Wit verdwijnt uit het bekende bordspel, waarin spelers de moord op dokter Zwart moeten oplossen. Spelmaker Hasbro vervangt mevrouw De Wit (Mrs. White in de internationale editie) door het nieuwe personage dokter Orchid.

Bij de bekendmaking heeft Hasbro geen reden gegeven voor de vervanging. Wat nu wel vaststaat, is dat het na de wissel niet langer mogelijk is dat Zwart is vermoord door De Wit. Het is voor het eerst in het 67-jarig bestaan van het spel dat er een wijziging in de personages plaatsvindt.

Het nieuwe personage dokter Orchid is de adoptiedochter van dokter Zwart. Ze is opgeleid als bioloog en kan goed met giftige stoffen overweg. Het is niet bekend hoe Orchid in het Nederlands gaat heten.

Mevrouw de Wit is in het spel de huishoudster van dokter Zwart. Ze behoort samen met vijf anderen (kolonel Van Geelen, professor Pimpel, dominee Groenewoud, mevrouw Blaauw van Draet en Rosa Roodhart) tot de hoofdverdachten van de moord, die plaatsvond tijdens een etentje. In Cluedo moeten de spelers raden wie de moordenaar is, met welk moordwapen dokter Zwart is vermoord en in welk vertrek de moord heeft plaatsgevonden. In totaal zijn er 324 verschillende oplossingen mogelijk. De speler die de moord als eerste oplost, wint. Cluedo lag in 1949 voor het eerst in de winkels en is bedacht door de Engelsman Anthony E. Pratt. (NRC)