32 aangiftes van aanrandingen op Zweeds muziekfestival

De slachtoffers zijn meisjes en jonge vrouwen tussen de twaalf en twintig jaar. De politie is op zoek naar zeven verdachten.

Het festival vond afgelopen weekend plaats in Karlstad
Het festival vond afgelopen weekend plaats in Karlstad Foto Facebookpagina Putti i Parken festival

De Zweedse politie zegt 32 aangiftes te hebben ontvangen van seksuele geweldpleging tegen meisjes en jonge vrouwen op een muziekfestival in de zuidelijke stad Karlstad. Dat meldt persbureau AP.

Politiefunctionaris Eva Hogfeld zegt dat de politie op zoek is naar zeven mannen die in verband worden gehouden met de aanrandingen. Ze gaf geen verdere details over de verdachten. Niemand is nog aangehouden.

Tijdens het gratis festival afgelopen weekend in het centrum van Karlstad zouden de meisjes, die tussen twaalf en twintig jaar oud zijn, zijn betast en last hebben gehad van ander seksueel wangedrag. Er zijn geen incidenten van verkrachting gemeld.

Verzwegen

In januari kwam de Zweedse politie onder vuur te liggen nadat ze aanrandingen van verschillende meisjes door buitenlandse mannen had verzwegen. Die incidenten vonden plaats tijdens een jeugdfestival in Stockholm in 2014 en 2015. De politie hield de informatie achter omdat de ze de anti-immigratiepartij, Zweden-Democraten, niet in de kaart wilde spelen.