Zeker 186 doden door overstromingen China

Door de aanhoudende regenbuien van de laatste dagen zijn rivieren buiten hun oevers getreden.

Verschillende rivieren zijn buiten hun oevers getreden.
Verschillende rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Foto Reuters.

Door aanhoudend noodweer in China zijn de afgelopen dagen zeker 186 mensen om het leven gekomen en worden nog zeker 45 mensen vermist. Door zware regenbuien zijn rivieren buiten hun oevers getreden waaronder ook de Yangtze, de langste rivier van Azië.

De South China Morning Post schrijft dat 1,5 miljoen mensen geëvacueerd zijn en 33 miljoen Chinezen getroffen zijn door het noodweer. Een deel van de infrastructuur in het midden en het zuiden van China is ingestort, doordat spoorlijnen zijn verzakt evenals snelwegen. 56.000 huizen zijn onbewoonbaar geworden vanwege de zware regenbuien.

Zware regenbuien komen vaker voor in China. Zo werd in mei ook al een gebied in het zuiden van China geteisterd door noodweer. Aanhoudende regenbuien zorgden ervoor dat er toen duizend geëvacueerd moesten worden. Drie mensen kwamen om het leven door overstromingen en de daarop volgende aardverschuivingen.