Britse bondscoach Mitch Fenner (70) overleden

Bondscoach Mitch Fenner van de Nederlandse turners is zondagmiddag op zeventigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Twee jaar geleden werd bij de Brit ongeneeslijke kanker geconstateerd. Toch bleef Fenner zich tot het laatst toe inzetten en leidde hij de Nederlandse turnploeg naar de Olympische Spelen. Zijn dood komt als een schok, meldt de Nederlandse turnbond KNGU. Topsportmanager en technisch directeur Hans Gootjes, die Fenner in 2010 benaderde vanwege zijn grote ervaring, spreekt van een zwarte dag voor de turnsport. „Ik heb met veel topcoaches mogen werken, maar Mitch is met geen ander te vergelijken. We gaan hem ongelooflijk missen, zowel professioneel als persoonlijk.” De kwalificatie voor de Spelen is voor een belangrijk deel op het conto te schrijven van de gedreven Engelsman, aldus de turnbond. „Zijn gepassioneerde aanpak heeft velen geïnspireerd en is van enorme betekenis geweest voor de ontwikkeling van het Nederlandse turnen.” (ANP)