Feyenoord toch met publiek in Europa League

De Rotterdamse club moet nog steeds 50.000 euro boete betalen wegens racistisch gedrag van fans.

De spelers van Feyenoord betreden het gras in De Kuip tijdens de eerste training voor het seizoen 2016/2017.
De spelers van Feyenoord betreden het gras in De Kuip tijdens de eerste training voor het seizoen 2016/2017. Foto: Koen van Weel / ANP

Feyenoord mag de eerste Europa Leaguewedstrijd van komend seizoen alsnog met publiek spelen. De Rotterdammers zouden de eerste wedstrijd achter gesloten deuren spelen na een racistisch incident, maar gingen met succes in beroep tegen de straf van de UEFA.

Tijdens het Europese duel tegen AS Roma werd vorig jaar februari een opblaasbare banaan op het veld gegooid door een toeschouwer. De actie was gericht tegen de donkere speler Gervinho. De UEFA bestrafte Feyenoord met een boete van 50.000 euro en een wedstrijd zonder publiek. Sporttribunaal CAS zette de wedstrijd zonder publiek om in een voorwaardelijke straf met een proeftijd van drie jaar. De boete blijft wel staan.

Strengere controle stadion

Algemeen directeur Eric Gudde laat in een reactie op de uitspraak weten dat nu Feyenoord onder een vergrootglas ligt bij de UEFA, de club strenger gaat controleren bij Europese wedstrijden.

“(…) variërend van het toelaten van veel minder toeschouwers tot strenge fouillering en het ophangen van netten om te voorkomen dat er zaken op het veld kunnen worden gegooid.”