Spits Mario Gomez komt niet meer in actie op het EK

Mario Gomez komt niet meer in actie op het EK. De spits van het Duitse elftal heeft zaterdagavond een spierscheuring opgelopen in de kwartfinale tegen Italië. Gomez, die uitkomt voor de Turkse club Besiktas, moet enkele weken revalideren, volgens de medische staf van de Duitse ploeg. Wereldkampioen Duitsland kwam aangeslagen uit de krachtmeting met Italië, die pas na achttien strafschoppen werd beslist. Middenvelder Sami Khedira kampt met een spierblessure en zijn eerste vervanger Bastian Schweinsteiger heeft knieklachten. Bondscoach Joachim Löw heeft het tweetal nog niet helemaal afgeschreven voor de halve finale van donderdag. Mats Hummels ontbreekt donderdag in elk geval wel. De verdediger van FC Bayern München kreeg tegen Italië zijn tweede gele kaart van het toernooi en is geschorst voor de halve finale. Duitsland speelt donderdag (21.00 uur) in Marseille tegen Frankrijk. Woensdag (21.00 uur) is de andere halve finale tussen Portugal en Wales, die gespeeld wordt in Lyon. (NRC, ANP)