In beeld

De Kus

We kussen niet alleen uit liefde of ter begroeting. We kussen ook uit bewondering of eerbied. Die geweldige linkervoet van een voetballer, of de Heilige Vader op audiëntie. En dieren, die kussen we ook. En soms kussen die terug. Een foto-overzicht om te zoenen.
De geniale linker van Dimitri Payet wordt gekust door Antoine Griezmann, na de 3-0 door Payet in de kwartfinale tegen IJsland.
AFP / Francisco Leong
Een motorrijder kust zijn hondje tijdens de parade op het American Tours Festival in de Franse plaats Tours.
AFP / Guillauem Souvant
Vice-president van de Europse Commissie Frans Timmermans krijgt een kus op zijn voorhoofd van president Jean-Claude Juncker.
AP / Geert Vanden Wijngaert
Een man kust een religieuze vlag tijdens de shi'itische Youm Ali processie in Islamabad in Pakistan.
Reuters / Caren Firouz
Sweepie Rambo, verkozen tot 's werelds lelijkste hond, krijgt een zoen van zijn eigenaar Jason Wurtz op de World's Ugliest Dog Competition in Petaluma in Californië.
AFP / Josh Edelson
Een Poolse voetbalfan kust de motorkap van een auto in Saint-Etienne.
Reuters / Wolfgang Rattay
Paus Franciscus kust een bijbel in de Kathedraal van Etsjmiadzin, een van de oudste kathedralen ter wereld, in Jerevan in Armenië.
AFP / Tiziana Fabi
Voormalig FARC-guerrillera Elda Neyis Mosquera kust een papegaai tijdens een interview in Carepa, Colombia.
AFP / Raul Arboleda
Sommige voetballers hebben geniale handen. Zoals doelman Claudio Bravo van Chili na de op penalty's van Argentinië gewonnen finale van de Copa America.
AFP / Nicholas Kamm
Op de laatste campagnedag voor het Brexit-referendum doet Boris Johnson alsof hij een zalm zoent op de Billingsgate Fish Market in London.
Stefan Rousseau / PA via AP
Sei Young Kim kust de trofee die ze gewonnen heeft op het golftoernooi Meijer LPGA Classic in Belmont, Michigan.
Gregory Shamus / Getty Images / AFP
Zeeleeuw en voetbalorakel Astrid kust haar verzorger in de dierentuin van Keulen. Door met voetballen te jongleren voorspelde de zeeleeuw winst voor Oekraïne tegen Duitsland. De Duitsers wonnen twee dagen later echter met 2-0.
Reuters / Wolfgang Rattay
De nieuw verkozen Bewaarder van het Heilige Land broeder Francesco Patton (C) knielt terwijl hij een kruis kust tijdens zijn intredingsceremonie bij de Franciscaanse kerk van het klooster van de Heilge Verlosser in Jeruzalem.
AFP / Gali Tibbon
Alexander Rossi kust de 'yard of bricks' van het circuit van Indianapolis nadat hij er de Indy 500 won.
Robert Laberge / Getty Images /AFP
De 'yard of bricks' van het racecircuit in Indianapolis is een strook met de originele bestrating van het circuit en wordt beschouwd als de 'heilige grond' van de autosport.
AP / Darron Cummings
Vladimir Poetin kust een heilig boek bij zijn bezoek aan het orthodoxe klooster op het schiereiland Athos in Griekenland, eind mei.
AFP / Sakis Mitrolidis