Zeker 43 doden bij overstromingen Pakistan

Zestien gelovigen werd ‘s nachts door het water verrast terwijl ze in de moskee waren voor het gebed.

In Noord-Pakistan zijn bij overstromingen door zware regenval zeker 43 doden gevallen, zo bevestigen lokale autoriteiten aan persbureau AFP. Sommigen werden verrast door het water terwijl ze aan het bidden waren in een moskee.

Het bergachtige gebied rond de Chitralvallei werd zaterdag en zondagochtend geteisterd door zware regenval. De plaats Ursoon werd met name zwaar getroffen, hier vielen zeker 41 doden en raakten 21 mensen zwaargewond. Tientallen huizen en een legerbasis werden door het water weggespoeld.

In de moskee van Drosh werden zestien gelovigen ‘s nachts verrast door het water. Tijdens de heilige maand ramadan is het gebruikelijk dat er na zonsondergang wordt gebeden in de moskeeën.

Twitter avatar IftikharFirdous Iftikhar Firdous First pictures of the flood waters at Nagar, Drosh in Upper #Chitral where flash floods inundated the nearby areas. https://t.co/dhAa6N52xb

Volgens districtschef Maghferat Shah wordt er nog een aantal inwoners van het gebied vermist. Op andere plaatsen in het gebied vielen in totaal achttien doden en een onbekend aantal gewonden. Volgens de districtschef bestaat de vrees dat het dodental verder zal oplopen naarmate hulpverleners de afgelegen gebieden hebben bereikt. Er wordt momenteel met helikopters gezocht.

De vallei ligt in de provincie Khyber Pakhthunkhwa, die grenst aan Afghanistan.