Vrouw op de camping

Voor elke situatie goed gepakt. Vandaag: vierdelige vrouwengarderobe voor op de camping.

Na twee jaar zijn de culottes, ook wel broekrok genoemd, nog steeds geen succès fou in Nederland. Wie ze niet aandurft in de stad, zou de driekwart, zeer wijde broek toch in overweging moeten nemen voor op de camping. Zeker modellen met een elastiek in de taille zijn supercomfortabel. Je kunt er mee zitten en hurken, en als het gras drassig is blijven de pijpen droog.

Het badpak – helemaal terug – kan ook fungeren als top. Een dun, extra lang en wijd katoenen overhemd (de keten Weekday heeft ze) kan als badjas, ochtendjas, openhangend jasje over culottes en/of badpak of gewoon als blouse bij de culottes.

Als het hoogzomer is, heb je weinig franje nodig. Een ketting met een grote hanger is genoeg om deze sportieve outfit feestelijk genoeg te maken voor een etentje in een restaurant. Inderdaad, strijken is een probleem op de camping, maar wat vrijelijk aan een lijntje te drogen hangt, heeft eigenlijk geen bout meer nodig.

Milou van Rossum