Duitse bondscoach Löw waarschuwt zijn ploeg voor sterk Italië

Duitsland mag dan nog ongeslagen zijn op dit EK, maar dat betekent volgens trainer Joachim Löw niet dat zijn ploeg favoriet is in de kwartfinale tegen Italië. Löw weet namelijk maar al te goed dat Duitsland op een eindtoernooi nog nooit wist te winnen tegen de Azzurri, zei hij vrijdag op een persconferentie. Vier jaar geleden ging de ‘Mannschaft’ in de halve finale onderuit tegen de Italianen. „Niemand bij ons was toen top”, zei Löw daar nu over. „Ons plan werkte simpelweg niet. Het gaat zaterdag weer om details.” Ondanks het weinig hoopgevende onderlinge resultaat denkt de trainer dat zijn ploeg „gelijkwaardig” is aan Italië. Bondscoach Antonio Conte van de Italianen zag dat vrijdag heel anders: hij vindt regerend wereldkampioen Duitsland de beste ploeg ter wereld. Voor een plek in de halve finales moet zijn ploeg dus opnieuw boven zichzelf uitstijgen, net zoals in de achtste finales tegen Spanje. Conte: „Toen hebben we iets uitzonderlijks laten zien. Morgen moeten we nog iets uitzonderlijkers laten zien.” (ANP/Reuters)