Kiki Bertens uitgeschakeld op Wimbledon

De wedstrijd eindigde in 6-4, 6-3. Bertens komt nog wel in actie in het dubbelspel.

Foto Justin Tallis / AFP

Tennister Kiki Bertens heeft de derde ronde van Wimbledon niet kunen winnen van Simona Halep uit Roemenië. In twee sets was Halep veel te sterk voor de 24-jarige Westlandse. Na ruim een uur spelen eindigde de wedstrijd in 6-4, 6-3.

Twitter avatar StevenVerseput Steven Verseput Bertens verliest, 6-4 en 6-3. Zat niet meer in. Halep sterk, een muurtje, amper fouten, Bertens niet dominant genoeg in haar servicegames

De pot stond eigenlijk gepland op vrijdag op baan 2, maar door aanhoudende regenbuien werd de partij uitgesteld naar zaterdag, op het centre court. In de royal box keken Sir Bobby Charlton, David Beckham, Chris Hoy en John McEnroe toe hoe de wedstrijd verliep.

De Roemeense speelde efficiënt, degelijk en maakte weinig fouten. Bertens speelde daarentegen wel slordig. Een van de problemen was de eerste service. In de eerste set werd die drie keer gebroken.

Beste resultaat op het heilige gras in Londen

Het resultaat van Bertens, tot de derde ronde komen, is haar beste prestatie op Wimbledon. Bertens is echter niet helemaal weg op het Londense tennistoernooi: ze komt nog in actie in het dubbelspel. Later vandaag treft ze, samen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson, het Roemeense koppel Irina Irina-Camelia Begu/Raluca Olaru op baan 14. In de vierde ronde treft Halep de winnares van de wedstrijd tussen de Française Alize Cornet en de Amerikaanse Madison Keys.

Eerder schreef sportredacteur Steven Verseput dat Bertens een verre van ideale voorbereiding op Wimbledon kende. De nummer 28 van de wereld arriveerde vorige week woensdag in Londen. Haar krachten verslindende zegereeks in Neurenberg (toernooiwinst) en Roland Garros – 21 partijen in drie weken in single en dubbel – resulteerde in een beenblessure. Bertens verliet Parijs met een scheurtje in haar linker kuit – een blessure die in combinatie met rust goed te behandelen is. En tijd heelde de kwetsuur.

Lees hier het verhaal van sportredacteur Steven Verseput over Bertens op Wimbledon: Kiki Bertens vindt het eigenlijk best leuk, tennissen op gras