Verstappen sluit rommelige trainingsdag af als zevende

Max Verstappen kende vrijdag een weinig gelukkige aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk. De Nederlander viel ’s ochtends in de eerste vrije training na 21 ronden uit toen hij over de nieuwe gele kerbstones. Hij brak daarbij het rechtervoorwiel van zijn bolide, waarna zijn wagen van de baan schoof, de grindbak in. De tweede training werd vervolgens halverwege stilgelegd vanwege harde regenbuien. Eenmaal weer op de natte baan belandde de auto van de jonge Nederlander in een spin. Anders dan in de ochtend kon Verstappen ditmaal echter zijn wagen onder controle houden en zette hij toch nog de zevende tijd neer. In de thuiswedstrijd voor zijn team, op de Red Bull Ring, hoopt de 18-jarige coureur op betere resultaten dan twee weken geleden, tijdens de Grand Prix van Europa in Azerbajdzjan. Op het circuit in Bakoe miste de Red Bull namelijk de snelheid om tussen de beste teams mee te doen en moest Verstappen genoegen nemen met een achtste plaats. De week daarvoor was de zoon van oud-coureur Jos Verstappen nog als vierde geëindigd in de Grand Prix van Canada. Na acht races in staat de tweedejaars F1-coureur nu zesde in de stand om het wereldkampioenschap. Bijna de helft van zijn 54 WK-punten behaalde hij met zijn overwinning in de Grand Prix van Spanje. Hij was daarmee de eerste Nederlander die een race in de Formule 1 won. (ANP)