In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Kringgildedag in Vlierden, in Brabant. Het gildeleven dreigt uit te sterven nu het lidmaatschap van een gilde niet meer overgaat van vader op zoon.
Jasper Juinen
De nieuwe president van de Filipijnen Rodrigo Duterte salueert bij een militaire inspectie, donderdag na zijn inauguratie.
AFP / Ted Aljibe
Schoonmakers ruimen algen op in Qingdao in China. De jaarlijks terugkerende algenplaag wordt vermoedelijk veroorzaakt door overvloed aan fosforhoudende voedingsstoffen in het water.
Reuters
Op vrijdag werd de Slag aan de Somme herdacht bij de Lochnagar-krater in Ovillers-la-Boisselle. Op 1 juli 1916 startten de geallieerden een groot offensief in Noord-Frankrijk dat een van de gruwelijkste veldslagen ooit zou worden. Gedurende vier maanden vielen bijna een miljoen doden en gewonden.
AFP / François Nascimbeni
Mannen geselen zichzelf tijdens Youm Ali, een shi'itische processie, in Islamabad, Pakistan.
Reuters / Caren Firouz
Migranten liggen onder dekens op het dek van een schip van hulporganisaties SOS Mediterranee en Artsen zonder Grenzen, nadat zij met meer dan 600 anderen uit de Middellandse Zee zijn gered.
AP / Bram Janssen
Jongen en vliegtuig op het strand van Larnaca in Cyprus.
Reuters / Yiannis Kourtoglou
In het holst van de nacht is een groep Taiwanezen aan het vissen. Met fakkels van bamboescheuten lokken ze de sardines uit het water.
Reuters / Tyrone Siu
De jaarlijkse wateruitlaat bij de stuwdam in de Gele Rivier bij Xiaolangdi in China biedt altijd een spectaculair aanzicht.
AFP
Paus Franciscus wordt omringd door nonnen bij een audientie op het Sint-Pietersplein in Rome.
AFP / Gabriel Bouys
Maandag bracht de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman een bezoek aan de Franse president Hollande op het Élysée in Parijs.
AFP / Stephane de Sakutin
Francesco Danese van de Lo Russo clan van de Napolitaanse Camorra, wordt onder politiebegeleiding voorgeleid.
Ciro Fusco / ANSA via AP
Na de hevige overstromingen in Duchang, China stapt deze vader over op een alternatief vervoersmiddel voor zijn kinderen.
Reuters
Een model showt de voorjaarscollectie van het modemerk Steinrohner tijdens de Fashion Week in Berlijn.
AP / Markus Schreiber
Alpinisten op de hellingen van de Mont-Blanc in Frankrijk.
AFP / Jean-Pierre Clatot
De schaduw van tenniser Tomas Berdych op het gras van Wimbledon.
AP / Alastair Grant
Biddende moslims op de laatste vrijdag van de ramadan bij de Jama Maszid-moskee in New Delhi, India.
AP / Manish Swarup
Koninklijke bruiloft in het voormalig koninkrijk van Mysore, dat in 1950 opging in de republiek India. De maharadja van Msyore, titulair monarch van de Wodeyar-dynastie, Yaduveer Chamraja Krishnadatta Wodeyar (24) trouwde maandag met Trishika Kumari, dochter van de maharadja van Dungarpur-dynastie uit Rajasthan. De ceremonie duurde drie dagen en er waren ruim 1000 gasten aanwezig.
AFP
Een uitgebrande truck in Weldon na de bosbranden in Californië.
Reuters / Noah Berger
De begrafenis van Manzoor Ahmad, een door het Indiase leger gedode rebelcommandant in Srinagar in Indiaas Kashmir.
AP / Mukhtar Khan