Björn Kuipers fluit Frankrijk-IJsland

Björn Kuipers fluit zondagavond Frankrijk-IJsland, de laatste wedstrijd van de kwartfinales. Hij wordt daarin bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, zo maakte de UEFA vrijdag bekend. Voor Kuipers is dit de 112de keer dat hij een internationale wedstrijd fluit. Eerder dit toernooi kwam het arbitrageteam van Kuipers in actie bij de wedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje. Hij fungeerde tevens als vierde man bij de wedstrijden Frankrijk-Roemenië en Duitsland-Slowakije. Na Kroatië-Spanje kreeg Kuipers enige kritiek te verduren. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de UEFA gaf hem in het openbaar een reprimande. De Nederlandse arbiter verzuimde een gemiste strafschop van Spanje opnieuw te laten nemen, omdat de Kroatische doelman Danijel Subasic ruim een meter voor de doellijn stond. (ANP)