Wawrinka verliest verrassend van Del Potro

De Argentijn, voormalig nummer 4 van de wereld maar afgezakt naar plek 165, versloeg de Zwitser in de tweede ronde in vier sets.

Juan Martin del Potro juicht nadat hij Stan Wawrinka heeft verslagen in de tweede ronde op Wimbledon.
Juan Martin del Potro juicht nadat hij Stan Wawrinka heeft verslagen in de tweede ronde op Wimbledon. Foto Paul Childs/Reuters

Wimbledon gaat verder zonder Stan Wawrinka. De als vierde geplaatste Zwitser, de nummer vijf van de wereld en vorig jaar nog kwartfinalist, verloor in de tweede ronde in vier sets van de Argentijn Juan Martin del Potro: 6-3, 3-6, 6-7 (2) en 3-6.

Helemaal verrassend is de verliespartij niet, vooral vanwege de kwaliteiten van Del Potro. Die stond in het verleden al vierde op de wereldranglijst en won de US Open in 2009, maar blessureleed wierp hem ver terug. Hij staat momenteel 165e van de wereld.

Twitter avatar Wimbledon Wimbledon 1092 days since he was last on Centre Court, and Del Potro returns with a win.

No wonder he’s smiling… https://t.co/Az44axvoo0

Wawrinka had er dit jaar alles aan gedaan om iets van zijn grasseizoen te maken. De voormalige winnaar van de Australian Open (2014) en Roland Garros (2015) had zelfs Richard Krajicek ingehuurd om hem de geheimen van het gras bij te brengen. Een succes werd het niet: in de voorbereiding werd de Zwitser al in de eerste ronde van het toernooi van Queens uitgeschakeld, en nu volgde uitschakeling een ronde later.

Bertens pas morgen in actie

Wimbledon wordt sinds de start afgelopen maandag geplaagd door de regen. Officials van het toernooi besloten vrijdagavond om partijen om zondag te laten spelen, een dag die volgens traditie een rustdag is op het Engelse tennistoernooi. Dat gebeurde voor het laatst in 2004.

Er zit nog één Nederlander in het toernooi: Kiki Bertens, die in de derde ronde moet aantreden tegen de Roemeense Simona Halep, de nummer vijf van de plaatsingslijst. De partij had volgens schema vandaag moeten plaatsvinden, maar vanwege de aanhoudende regen is de partij uitgesteld tot morgen.