Zlatan bevestigt: komend seizoen speel ik bij United

Zlatan Ibrahimovic speelt komend seizoen zoals verwacht voor Manchester United. Geruchten daarover gingen al langer, maar gisteren bevestigde de Zweedse aanvaller de overstap op Instagram. Ibrahimovic plaatste daar het embleem van zijn nieuwe werkgever, voorzien van de tekst: „Het is tijd om het de wereld te laten weten. Mijn volgende bestemming is Manchester United.” In mei van dit jaar liet de 34-jarige spits al weten dat hij zou vertrekken bij Paris Saint-Germain. Ibrahimovic speelde vier seizoenen in de Franse hoofdstad en elk jaar won hij er de landstitel. Voordat de Zweed naar Frankrijk kwam, kwam hij onder meer uit voor Ajax, Inter en Barcelona. Afgezien van zijn eerste club, Malmö FF, is Ibrahimovic met al zijn ploegen kampioen geworden. Bij United zou een titel zeer welkom zijn: de club, met coach José Mourinho als opvolger van Louis van Gaal, presteerde de laatste drie seizoenen ondermaats in de competitie. Tot vorige week speelde Ibrahimovic ook voor het Zweedse elftal. Het verloren duel tegen België was zijn laatste interland. (NRC)