ThuiskokKwartel met bietentzatziki

Dit is een van de gerechten die op de allereerste menukaart van The Press Club, het eerste restaurant van George Calombaris, stond. Tegenwoordig heeft het twee Chef Hats, vergelijkbaar met Michelinsterren, dus dit zal vast lekker zijn.

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kruid de bieten licht met zout, wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze ca. 35 minuten in de oven. Wikkel de teen knoflook in folie en leg ook die in de oven. Rooster hem nog 10 minuten samen met de biet. Zet dan weg om af te koelen. Rasp de afgekoelde biet en druk het overtollig vocht met een zeef boven een kom eruit. Draai de biet, knoflook en hangop in een keukenmachine tot een gladde puree. Voeg het citroensap en de olijfolie toe en draai opnieuw. Stort het bietenmengsel in een kom en spatel de koriander en dille erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Meng de maïzena, cayennepeper, venkel- en korianderzaden, het zout en de peper in een ondiepe kom. Verhit de olie in een friteuse tot 180 °C. Snijd de kwartels doormidden, wentel de delen door het maïzenamengsel en schud het teveel eraf. Leg ze in porties in de hete olie en bak ze in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar. Haal de kwartels uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Besprenkel het vlees met olijfolie en serveer het met de bietentzatziki.