Één dode en drie gewonden bij schietpartij Hebron

Het incident vond plaats een dag nadat een 13-jarig Joods meisje in haar slaap werd doodgestoken.

In Hebron worden Joodse kolonisten begeleid door zwaarbewapende militairen. Palestijnse moslims komen terug van het vrijdaggebed in de Ibrahimmoskee; voor de Joden als de tombe van de patriarch ook een belangrijke religieuze plek.
In Hebron worden Joodse kolonisten begeleid door zwaarbewapende militairen. Palestijnse moslims komen terug van het vrijdaggebed in de Ibrahimmoskee; voor de Joden als de tombe van de patriarch ook een belangrijke religieuze plek. Foto Hazem Bader/AFP Photo

In Hebron is bij een schietpartij één Israëliër overleden en zijn er drie gewond geraakt, dat meldt de Israëlische krant Haaretz. De auto waarin de vier zaten, crashte als gevolg van de schietpartij.

Hebron ligt in de Westelijke Jordaanoever. Donderdag werd in de Joodse nederzetting Kiryat Arba, vlakbij Hebron een 13-jarige meisje in haar slaap doodgestoken.

Hebron en naastgelegen Israëlische nederzetting Kiryat Arba

De schutter zou afkomstig zijn uit hetzelfde dorp als de moordenaar van het meisje donderdag, namelijk Bani Na’im. Er is een klopjacht naar hem gestart.

Hebron speelt een hoofdrol in het conflict tussen Israël en Palestina. Vrijdagochtend werd een Palestijnse vrouw die het gemunt had op de Israëlische grenspolitie doodgeschoten. Ook zij kwam uit Bani Na’im.

Sinds het begin van het hernieuwde geweld zijn 213 Palestijnen en 33 Israëliërs omgekomen, meldt AFP.