Deze Italiaan bouwde zelf een pretpark

Bruno is al veertig jaar in de weer met zijn attracties in een Italiaans bos. CNN zocht hem op.

Bruno in zijn werkoutfit.
Bruno in zijn werkoutfit. CNN

Het begon veertig jaar geleden met een familierestaurant in de bossen van Triviso, Noord-Italië. De Italiaan Bruno Ferrin (geboortejaar: 1937) wilde kinderen die op hun eten moesten wachten een beetje vermaken. Hij bouwde met de hand wat speeltoestellen en een glijbaan. Zijn nieuwe hobby liep ietwat uit de klauwen.

Ferrin bouwde in veertig jaar tijd bijna vijftig attracties. Zijn speeltuin groeide uit tot een klein pretpark, genaamd Osteria ai Pioppi. CNN ging langs bij de Italiaan in de serie Great Big Story, waarin bijzondere individuen worden uitgelicht.

We zien Ferrin geconcentreerd met meetlinten en lasapparaten aan het werk. Volgens CNN heeft Ferrin geen formele opleiding gehad in bouwen of lassen. Inspiratie doet hij op uit de natuur: vogels die vliegen of waaiende takken. Alle creaties zijn niet-gemotoriseerd, kinderen moeten de attracties zelf in gang zetten.

Ferrin bouwde grote achtbanen, gigantische schommels en glijbanen. Zijn passie voor lassen werd zo groot, dat hij ook besloot het restaurant zelfstandig te renoveren. Op de Facebookpagina van het restaurant houdt Bruno zijn fans op de hoogte over nieuwe creaties.