Björn Kuipers fluit kwartfinaleduel Frankrijk-IJsland

Scheidsrechter Björn Kuipers fluit zondagavond Frankrijk-IJsland, op het EK de laatste wedstrijd van de kwartfinales. Het duel wordt gehouden in Stade de France in Saint-Denis. Dat maakte de UEFA vrijdagochtend bekend. Kuipers wordt zondag bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Vijfde en zesde official zijn Pol van Boekel en Richard Liesveld. Voor Kuipers is dit zijn 112de internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn vijfde EK-wedstrijd. Eerder dit toernooi kwam het arbitrageteam van Kuipers in actie bij de wedstrijden Duitsland-Polen en Kroatië-Spanje. Hij fungeerde tevens als vierde man bij de wedstrijden Frankrijk-Roemenië en Duitsland-Slowakije. Na Kroatië-Spanje kreeg Kuipers enige kritiek te verduren. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de UEFA gaf hem in het openbaar een reprimande. De Nederlandse arbiter verzuimde een gemiste strafschop van Spanje opnieuw te laten nemen, omdat de Kroatische doelman Danijel Subasic ruim een meter voor de doellijn stond.(ANP)