Zlatan Ibrahimovic gaat naar Manchester United

De voetballer bevestigde dit donderdag via Instagram.

Foto: Franck Fife / AFP Photo

Zlatan Ibrahimovic speelt komend seizoen voor Manchester United. De Zweedse spits bevestigde dit donderdag via Instagram. Bij het logo van zijn nieuwe club schreef hij: “Het is tijd om het de wereld te laten weten. Mijn volgende bestemming is Manchester United.”

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Er gingen al langer geruchten dat Ibrahimovic zou vertrekken naar Manchester United. Al in mei liet de voetballer weten te stoppen bij zijn club Paris Saint Germain. Manchester United hoopt met de nieuwe trainer José Mourinho als opvolger van Louis van Gaal op glorietijden. Ibrahimovic was de afgelopen vier jaar bijzonder succesvol én trefzeker bij Paris Saint-Germain.

Het EK in Frankrijk liep uit op een teleurstelling voor de Zweedse topspits. Zweden werd in de groepsfase uitgeschakeld. Nog voor de laatste wedstrijd maakte Ibrahimovic bekend na het EK te stoppen als international.

Ibrahimovic begon zijn carrière in 1999 bij het Zweedse Malmö en speelde daarna voor onder andere Ajax, Juventus, Inter Milan, Barcelona and AC Milan. Tijdens zijn carrière scoorde hij 392 doelpunten in 677 wedstrijden.