Recensie

Waterval aan noten op dwarse ritmes

Steve Gunn maakte ongeveer een dozijn soloalbums in de afgelopen acht jaar. Gunn was voorheen gitarist in The Violators, de begeleidingsband van Kurt Vile. Net als Vile heeft Gunn een lome manier van spelen die zou kunnen neigen naar sloom. Maar daar geeft Gunns gitaar hem de kans niet toe. Gunn, afkomstig uit Philadelphia en nu wonend in New York, heeft een brede muzikale achtergrond met daarin een voorkeur voor de Indiase ritmiek en toonzetting.

Het is een waterval aan noten die Gunn uit zijn (akoestische) gitaar laat stromen, met stapelingen van melancholische klanken op licht dwarse ritmes. Op zijn nieuwe, helder klinkende album Eyes On The Lines speelt Gunn gloedvolle melodieën. Zijn languissante stem is niet opzienbarend maar resoneert fraai met zijn instrument, als een zevende snaar.

    • Hester Carvalho