‘Mondelez doet bod op chocolademaker Hershey’

Volgens The Wall Street Journal heeft het bedrijf ongeveer 23 miljard dollar over voor zijn concurrent.

Chocolade van Hershey's.
Chocolade van Hershey's. AP / Charlie Riedel

De Amerikaanse levensmiddelengigant Mondelez, bekend van bijvoorbeeld Oreo-koekjes, heeft een bod gedaan op chocoladefabrikant Hershey. Dat melden Amerikaanse media, zoals The Wall Street Journal. Een fusie tussen de twee bedrijven zou Mondelez de grootste snoepfabrikant ter wereld maken.

Beide bedrijven zitten in de top vijf grootste snoepfabrikanten wereldwijd. Na een fusie zou het bedrijf Mars Inc voorbij streven, dat zo’n 13 procent van de markt in handen heeft. Merken als Chips Ahoy, Côte d’Or, Philadelphia en Toblerone zijn onderdeel van Mondelez.

Persbureau Reuters meldt dat Mondelez grofweg 23 miljard dollar over heeft voor zijn concurrent. De koers van Hershey schoot enkele tientallen procenten omhoog nadat het nieuws uitlekte. De chocolademaker die vooral in de VS veel verkoopt, had te kampen met een teruggelopen vraag. Mondelez won 4 procent op de beurs.

Oprichter Milton Hershey produceerde in 1900 de eerste chocoladebar. Het bedrijf is nauw verweven met het Amerikaanse fabrieksstadje Hershey in Pennsylvania, waar straten naar chocolade vernoemd zijn zoals Chocolate Avenue, of Cocoa Avenue.